Koroze hliníkového výměníku kotle bosch condens 2300iw

Rubriky:

Koroze hliníkového výměníku kotle bosch condens 2300iw

Chlapi prosím o zkušenost s tímto kotlem v souvislosti s korozi výměníku. Jsem topenař už 10let v penzi ,ale přesto jsem dceři vyměnil condens 2300iw za stávající již dosloužilý.
A rázem problém, po 1,5 roce začal téct výměník, reklamace uznána, podmínkou bylo vypuštění a vyčištění podlahového topení a úprava Ph na 6,5 a dopušteni čistou vodou z řádu.Nyní po dvou letech stejný problém. Ptám se tedy zkušených, já už z praxe dávno vypad a teď před dcerou vypadám jako pitomec co jsem ji to dal za kotel Co se to děje?
Podlahovka byla dělaná někdy v r.96 z PPR trubky pn10, tehdy to by doporučeno jako vhodný materiál teď už vím že nemá kyslíkovou bariéru.Může to mít vliv?Vždyť původní cerastar tam fungoval 24let.Je nějaký schůdný způsob jak ochránit nový výměník?
Děkuji všem kdo ví a odpoví. Zdeněk

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.