Zkrat vody přes 3cestný ventil

Rubriky:

Zkrat vody přes 3cestný ventil

Dobrý den,
Nechali jsme si nainstalovat tepelné čerpadlo a od začátku realizace to byla v podstatě katastrofa. Potrubí se předělávalo 5x. Naposledy protože v potrubí běhala dokola studená voda přes 3cestný ventil a do soustavy nešlo teplo nešlo do soustavy vůbec. Došlo jen k odbočce do podlahové větve. Po přenastavení vnitřku toho ventilu to začalo fungovat a zdálo se to v pořádku. Loni jsem si ničeho nevšiml. Jenže letos jsme měli na hlídání vnuka a protože leze, zvýšili jsme teplo do podlahy.
Potom jsme zase vrátili nastavení podlahy na běžnou teplotu a přestaly topit radiátory. 3el jsem do kotelny a zjistil, že se opět točí studená voda v kotelně. Tedy že se vrací studená voda z podlahového okruhu pře 3cestný ventil a přimíchává se do vody pro radiátory.
Přikládám schema, které je doporučené výrobcem a pokud mohu soudit, reálné zapojení souhlasí. Schéma jsem doplnil o piktogramy jak voda cirkuluje.
Máte prosím někdo vysvětlení proč se to děje?
Díky předem.

Upraveno autorem před 5 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.