Slabé Wilo Pico 25/1-4 pro podlahovku Al-Pex 16mm 80m2 7 smyček?

Rubriky:

Slabé Wilo Pico 25/1-4 pro podlahovku Al-Pex 16mm 80m2 7 smyček?

VYŘEŠENO: Neměl jsem úplně vodorovně rozdělovač a bylo to zavzdušněné. Díky za fundované odpovědi a za Váš čas!

Ahoj,
zkusil jsem na blind dát starší Wilo Pico 25/1-4 na podkrovní podlahovku (Al-Pex 16mm 80m2=7 smyček poměrně krátkých - v pokojích jsou zdvojené smyčky; čerpadlo je v přízemí, rozdělovač v podkroví, mezi čerpadlem a podkrovím je 10m Al-Pex 20mm s jedním 90st šroubovacím kolenem s malou světlostí - asi 5m od čerpadla ještě v přízemí) a problém je v tom, ře nedostanu teplou vodu z anuloidu (50l aku nádobka) v přízemí na rozdělovač do patra. Teplá voda se dostane jen na čerpadlo (asi 1m od anuloidu) a k tomu Al-Pex kolínku (asi 5m od anuloidu), ale nahoru už jí nedostanu - rozdělovač podlahovky v podkroví je úplně studený.
Zkoušel jsem i zavřít všechny smyčky kromě jedné a furt nic.
Je tu někdo, kdo by mi výstřelem od boku řekl, že to čerpadlo je prostě na tuhle konfiguraci slabé?
Nebo mám ještě zkusit ta pitomá Al-Pex 20mm kolínka s malou světlostí vyměnit za větší světlost? (asi kombinací mosazných kolínek a šroubovacích 20mm přípojek na AlPex-20)
Díky moc
Ondra

Upraveno autorem před 2 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

44 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.