Slabé Wilo Pico 25/1-4 pro podlahovku Al-Pex 16mm 80m2 7 smyček?VYŘEŠENO: Neměl jsem úplně vodorovně rozdělovač a bylo to zavzdušněné. Díky za fundované odpovědi a za Váš čas!
Ahoj,
zkusil jsem na blind dát starší Wilo Pico 25/1-4 na podkrovní podlahovku (Al-Pex 16mm 80m2=7 smyček poměrně krátkých - v pokojích jsou zdvojené smyčky; čerpadlo je v přízemí, rozdělovač v podkroví, mezi čerpadlem a podkrovím je 10m Al-Pex 20mm s jedním 90st šroubovacím kolenem s malou světlostí - asi 5m od čerpadla ještě v přízemí) a problém je v tom, ře nedostanu teplou vodu z anuloidu (50l aku nádobka) v přízemí na rozdělovač do patra. Teplá voda se dostane jen na čerpadlo (asi 1m od anuloidu) a k tomu Al-Pex kolínku (asi 5m od anuloidu), ale nahoru už jí nedostanu - rozdělovač podlahovky v podkroví je úplně studený.
Zkoušel jsem i zavřít všechny smyčky kromě jedné a furt nic.
Je tu někdo, kdo by mi výstřelem od boku řekl, že to čerpadlo je prostě na tuhle konfiguraci slabé?
Nebo mám ještě zkusit ta pitomá Al-Pex 20mm kolínka s malou světlostí vyměnit za větší světlost? (asi kombinací mosazných kolínek a šroubovacích 20mm přípojek na AlPex-20)
Díky moc
Ondra
Upraveno autorem před 2 dny