Topná soustava na 3 okruhy, s kotlem na dřevo.

Rubriky:

Topná soustava na 3 okruhy, s kotlem na dřevo.

Dobrý den, jsem začátečník a chtěl bych si v Rodinném domě udělat nové topení na kotel na dřevo (momentální vytápění přímotopy), V proficadu jsem si namaloval schematický plánek jak by to mohlo vypadat, pročetl jsem tedy i různé támata zde na foru. Chci mít 2 patra oddělené jelikož jsou to dva byty, kdyby v budoucnu chtěl někdo chtěl používat jiný typ vytápění aby to nebylo složité na změnu, půdu jsem udělal odděleně abych mohl natápět pokojovým termostatem na půdě co by řídil čerpadlo půdy, (jedná se o jednu velkou obytnou místnost), je tedy takovéhle zapojení možné, je možné čerpadla zapojit přímo pouze rozbočkami T-éčko ke každému dát směšovací ventil na 75C, zpětné klapky( když by některé čerpadlo vyplo), filtry proti mechanickým nečistotám a zpátečky taky spojit pouze T-éčky. Moc bych byl rád za jakékoliv rady. Děkuji předem.

U radiátoru by byli samozřejmně hlavice.

Přikládám obrázek z proficad.
Trubky okolo kotle - 28mm
Hlavní rozvodné trubky 22mm
Tenčí trubky 18mm
Trubky k jednotlivým radiátorům 15mm
Síla trubek je znázorněna.

Výkony radiátoru jsem si naplánoval o něco vyšší něž výkony stávajících přímotopů.
Děkuji moc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

40 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.