Dodělání zateplení soklu

Rubriky:

Dodělání zateplení soklu

Máme dům z roku 1940.
Cihla 60 cm. V roce 2015 jsme udělali zateplení fasády EPS 20cm a zatepleni půdy 30cm EPS.
Ted chci dodělat zateplení soklu a vedou mě k tomu dvě věci.
1. Po povodních jsem do sklepa doplnil topení, abych vysušil zdi a teplo se tam moc neudrží
2. Celou dobu od zateplení domu ve ve sklepě držela vlhkost, protože most...

Pochybuji, že je dům podřezám, přikládám plán domu z roku 1953, pokud to z toho někdo poznáte...
Každopádně ve sklepě je na zdech vidět cihla a podlaha je cihla naležato a na tom cca 50cm betonový potěr.
Od země nepozoruji vlhkost.
Ale zdi, to je jiná káva.
Okna jsou stará železná, jednosklo. Orosená hodně.
Na zdech solné květy. Papírové krabice u zdí chytají plísně.
Když je v létě opravdu vedro, tak v prádelně stéka rosa po kachličkách.

Nastudoval jsem článek zde:
https://stavba.tzb-info.cz/tepelne-izola…
Nevidím tam ale variantu se sklepem, takže se rád zeptám zkušenějších, než mi to nějaké firma zprasí.

Mám zkusit dům obkopat až do hloupky základů, tj 170 cm a nalepit standardní soklovou izolaci napojit ji na stavajici zapteleni, ktere je vysce cca 150cm nad zemi?
Nevadí že velká část sokl izolace bude pak pod povrchem? Nedává se tam něco jiného?
Musím nejprve vložit nopovou folii?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.