Vysoký tlak v kotli - Atmos DC 18s

Rubriky:

Vysoký tlak v kotli - Atmos DC 18s

Dobrý den,
párkrát se mi teď stalo, že tlak vystoupal nad maximální hodnotu, skoro až do 2 barů. Máme kotel ATMOS DC 18s. Předně chci vysvětlit, že jsem lama, nevyznám se ve výrazech, co se tu vyskytuje o použití nějakých ventilů apod... nebudu tomu rozumět. Takže prosím o shovívavost a vysvětlení jak pro bl...

Každopádně jsem dneska ráno zatopil, včera se netopilo, jelikož jsme celý den byli pryč a za včera se vybraly oboje akumulačy 2x 560l, bojler byl tak pod půlkou cca 50°C. Takže jsem dneska jednou naplnil kotel, po 2 hod, jsem šel zkontrolovat kotel, jestli přiložit, či ne. Akumulačky nahoře byly těsně pod 80°C a dole kolem 20-30°C. Takže jsem ještě trochu naložil kotel, tak ani ne do půlky - 4 polínka, tvrdé. Po další hodině jsem to šel jen omrknout a koukám, že na kotli je teplota 100°C, akumulačky tak na 90+°C a dole kolem 70°C. Jenže barometr byl přes červenou ručičku, těsně nad 2 bary.

Jak tomu mám zabránit aby to nešlo přes max.? Jednou zatopit plný kotel mi přijde málo, ale další tak půlka naložení už je moc. Tak nevím. Máme někde něco špatně nastavené nebo fakt při druhém naložení kotle už mám fakt dávat jen jedno polínko?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.