zavzdušňování kotle

zavzdušňování kotle

Dobrý den, prosím o radu. Mám kotel Protherm Gepard 25 MKO. Vždy když kotel ohřeje otopnou vodu buď k bojleru nebo do radiátorů na 70 stupňů začne se v kotli tvořit vzduch. Nejvíce je to slyšet od čerpadla takové ševelení. Nejprve jsme se toho všimli při ohřevu bojleru, pak jsem zkusil na 70 stupňů ohřát vodu do radiátorů a dělá to také. Nejprve mi bylo řečeno že může být přisáván vzduch z automatických odvzdušňovacích ventilů v systému nebo přímo v kotli, všechny jsou vyměněné. Dále že by mohl být problém s výměníkem v kotli, je dán nový a problém stále přetrvává. Při nižší teplotě vody se zavzdušňování neprojevuje. Problém opravdu vzniká pouze když se teploty vody v kotli dostane na 70 stupňů. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

62 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.