Taktovací/akumulační nádoba k TČDobrý den,
chtěl bych vás poprosit o názor, protože jsem mluvil s více topenáři a jejich názor se liší.
Máme starší domek: 3 poschodí - ve svahu, zatepleno, vypočítané TZ údajně 13kW, TČ Nibe S2125-12 + VVM320, radiátory, ekvitermní regulace
A teď k problému - máme relativně malý objem otopné vody, sice máme 12 radiátorů a dva topné žebříky, ale radiátory jsou většinou hliníkové a je v nich málo vody. Když se čerpadlo neodmrazuje, je vše ok, pokud ovšem klesnou teploty a čerpadlo odmrazuje častěji, rychle nám stydnou radiátory a než se natopí voda zpět na požadovanou teplotu, začne čerpadlo opět odmrazovat.
Zapojení je v přiloženém obrázku a moje otázka zní, zda by pomohlo přidat na zpátečku akumulační nádrž (jak je nakresleno ve spodní části), aby se zvýšil objem vody v soustavě a zároveň se neprodloužila doba natápění radiátorů, případně jak zapojit akumulaci a zda je potřeba ještě přidat oběhovku na zpátečku - akumulace by byla o patro níž, než je teď vnitřní jednotka. Předem se omlouvám za nepřesnosti, jsem v tomhle oboru naprostý laik...

Upraveno autorem před 6 týdny