Elektrobock PT52

Rubriky:

Elektrobock PT52

Dobrý den. Mám kondenzační kotel Thermona KD28 a podlahové vytápění s ekvitermní regulací s ohledem na teplotu v referenční místnosti. Dvacet let vše fungovalo perfektně s termostatem Siemens QAA73/110. Ten nyní dosloužil a tento typ již není k sehnání. Nahradil jsem jej termostatem PT52 a nastaly potíže. Pokud je v referenční místnosti např. o dva stupně méně než nastavených 21°C, tak kotel natopí a vypne. Jakmile se však jedná o udržování oněch 21°C, (nemám žádný program, pevně nastaveno 21°C), kotel asi v dvou až pětiminutových intervalech startuje a vypíná, to původní termostat nedělal.
Mám nastaveny tyto konstanty: 2 minimální regul. teplota 5°C/3-maximální regul. teplota 22°C/4-minimální teplota UV 35°C/5-maximální teplota UT 45°C/6-typ regulace ekvitermní, křivka 11/9-posun křivky automaticky/10-izolace budovy střední/11-regulační interval 15min/12-rychlost reakce 2/13-předčasné zapnutí ne/14- letní režim ne/15-sudý-lichý týden ne/16-korekce teploty 0°C/26-typ kotle Thermona plynový č.2/29-verze SW 10.06
Prosím zkušené zda mám změnit toto nastavení nebo o doporučení vhodného termostatu za skvěle fungující původní termostat, děkuji, Kranich

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.