Elektrobock PT52Dobrý den. Mám kondenzační kotel Thermona KD28 a podlahové vytápění s ekvitermní regulací s ohledem na teplotu v referenční místnosti. Dvacet let vše fungovalo perfektně s termostatem Siemens QAA73/110. Ten nyní dosloužil a tento typ již není k sehnání. Nahradil jsem jej termostatem PT52 a nastaly potíže. Pokud je v referenční místnosti např. o dva stupně méně než nastavených 21°C, tak kotel natopí a vypne. Jakmile se však jedná o udržování oněch 21°C, (nemám žádný program, pevně nastaveno 21°C), kotel asi v dvou až pětiminutových intervalech startuje a vypíná, to původní termostat nedělal.
Mám nastaveny tyto konstanty: 2 minimální regul. teplota 5°C/3-maximální regul. teplota 22°C/4-minimální teplota UV 35°C/5-maximální teplota UT 45°C/6-typ regulace ekvitermní, křivka 11/9-posun křivky automaticky/10-izolace budovy střední/11-regulační interval 15min/12-rychlost reakce 2/13-předčasné zapnutí ne/14- letní režim ne/15-sudý-lichý týden ne/16-korekce teploty 0°C/26-typ kotle Thermona plynový č.2/29-verze SW 10.06
Prosím zkušené zda mám změnit toto nastavení nebo o doporučení vhodného termostatu za skvěle fungující původní termostat, děkuji, Kranich