Podlahové topení nad sklepem

Rubriky:

Podlahové topení nad sklepem

Rekonstruuji starý dům 1945, kde je polovina domu nad nevytápěným sklepem. Podlaha je z železobetonu a dost váhám nad možnostmi skladby podlahového topení. Podlahové topení chceme, protože nejlepší volba vytápění je TČ vzhledem k absenci plynu a malému prostoru pro kotelnu.

U klasické mokré výstavby se trochu obávám dodatečného zatížení stropů, které bych určitě musel konzultovat se statikem A navíc by to hodně zvedlo výšku podlah.
Začal jsem se tedy dívat na suché způsoby a nejvíce mě zatím zaujal systém flooré, kdy se jejich deska nalepí na podlahu a na ní lze poté již ukládat podlahu.

Nemáte někdo zkušenosti s tímto systémem?
Dále by mě zajímalo zda bude v praxi použitelná tato skladba s ohledem na to že většina izolace skončí až ve sklepě.

Dlažba - 10mm
Floore deska s izolací - 25mm
Železobetonový strop - 300mm
Šedý polystyren - 150 mm

Budu rád za případné další typy na skladbu podlahy.

EDIT:
Děkuji všem za názory a po pročtení souhlasím že by to nebyla dobrá volba. Budu se tedy rozhodovat mezi zvýšením podlah včetně izolací (pokud to vůbec půjde), nebo radiátory.

Upraveno autorem před 5 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.