Předsazená montáž místo bezrámových oken

Rubriky:

Předsazená montáž místo bezrámových oken

Dobrý den, prosím o radu,

rád bych v domě využil bezrámová okna - jde čistě o vzhled. Nicméně nabídky, které jsem dostal, mi přijdou padlé na hlavu. Aby si nejmenovaný český dodavatel své řady Blue Line řekl za okno skoro o dvojnásobek, než mi stejně velké okno s kvalitním zatepleným hliníkovým rámem nabízí jiný český dodavatel nabízející okna přes internet, mi přijde naprosto mimo. Nevím, jestli mi něco uniká, ale čekal bych, že bezrámové okno musí být dokonce levnější, než okno rámové, když nemusím platit za drahý rám s izolací.

Napadla mě proto varianta - co kdybych objednal obyčejná fixní okna - prostě ta s tím nejobyčejnějším fixním rámem co existuje a unese sklo, které chci, ale nechal bych okna vyrobit větší o šířku toho rámu. A taková okna by se prostě nainstalovala předsazeně a jejich rámy až po okenní tabuli by se přetáhly izolací.
Z venku by tak okno vypadalo jako bezrámové - rám je skrytý pod zateplením, je vidět jen tabule.
A stejně tak z vnitřku vypadá okno jako bezrámové, protože rám leží na stěně a v okenním otvoru je tak jen skleněná tabule.

Teoreticky bych tak mohl ušetřit desítky až stovky tisíc při stejném efektu. Navíc bych (možná?) nemusel řešit zaměřování okenních otvorů a tím zdržovat instalaci oken ... prostě se vezme otvor v projektu a podle toho se to objedná, otvor větší v reálu nebude (a i kdyby dá se to zapravit), a i kdyby byl menší (ať už ze stavby nebo po zapravení) bude okenní tabule maximálně o kousek společně s rámem mezi zdí a zateplením, což je asi jedno, řekl bych. Navíc, kdyby se nějaké rozbilo, stačí odříznout trochu izolace a jde snadno vyměnit.

Je nějaký problém, proč by to tak nešlo udělat? Přehlížím tam nějaký problém?
Díky moc!!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.