NÁZOR ODBORNÍKA: Otvor pro potrubí rekuperace vyvrtán v nosné zdi pod nosmým trámkem MIAKO stropu

Rubriky:

NÁZOR ODBORNÍKA: Otvor pro potrubí rekuperace vyvrtán v nosné zdi pod nosmým trámkem MIAKO stropu

Dobrý den,

firma realizující rekuperaci mi vyvrtala prostupy v nosné zdi pod nosmými trámky MIAKO stropu. Statik samozřejmě nakázal otvory opět zazdít. Nejsem stavitel, ale můj selský rozum by mi nedovolil vést potrubí v tomto místě.

Chtěl bych prosím požádat o názor odborníka:
1) Měla by realizační firma přemýšlet, zda prostupy zdí nemohou mít dopad na statiku domu, a vědět, že otvor pod zřetelně viditelným nosným trámkem a zřetelně rozpoznatelnou nosnou zdí by se neměl vrtat?
2) Nebo je to moje chyba, že jsem jim neřekl, ať se vyhnou stropním trámkům? Bohužel jsem netušil, že budou vrtat už i prostupy a musel jsem do práce.

Ptám se i z toho důvodu, zda mohu po nich vyžadovat uhrazení víceprace spojené s opravou zdi.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.