Rozvody vody a spoje trubek 12 cm ve vzduchu, jelikož instalační firma TČ si přizvedla rozvody vody a protáhla si pod nimi své trubky.

Rubriky:

Rozvody vody a spoje trubek 12 cm ve vzduchu, jelikož instalační firma TČ si přizvedla rozvody vody a protáhla si pod nimi své trubky.

Dobrý den,

firma instalující Tepelné Čerpadlo si své potrubí k TČ protáhla již pod hotovými rozvody vody, a tím trubky a i všechny spoje vyzvedla 12 cm do vzduchu (viz. obrázek). Firma je s tím v pořádku.
Já se bohužel až po realizaci dozvěděl, že potrubí má vždy ležet na zemi a křížení se má řešit tvarovkami, jinak se bude potrubí po zatížení napínat (ohýbat) v místě spojů a může dojít k netěsnostem.
Bohužel jsem si myslel, že je dobrý nápad si nechat udělat rozvody k TČ od firmy, která mi ho bude instalovat, a mít vše v jejich režii, místo svého instalatéra.

Prosil bych prosím o názor odborníka:
1) Měl by instalatér realizační firmy vědět, že takové vedení rozvodů je nesprávné a zvolit jinou trajektorii pro potrubí TČ, než prosté podsunutí pod rozvody vody, které pak zůstane viset ve vzduchu? Mohu tedy po firmě žádat nápravu?
2) Nebo mám od firem moc velké očekávání profesionality a mělo se jejich instalatérovi jasně nadefinoval, kudy se mají rozvody vést?

Velmi děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.