výběr kotle

Rubriky:

výběr kotle

Potřebuji poradit s výběrem způsobu vytápění. Mám větší chalupu, užívanou pouze od jara do podzimu. Topení tedy 2 měsíce na jaře a 2 měsíce na podzim. Ze současného topení uhlím (20 KW) chci přejít na topení dřevem) V  systému ÚT mám zapojeno 10 radiátorů, v systému je nemrznoucí směs (nechci tedy žádný kotel s akumulační nádobou, neboť nehodlám na jaře celý systém napouštět a na podzim vypouštět). Na dotace nemám nárok, tak mě nezajímají. Řešil někdo podobný problém s vytápěním na chalupě, která není trvale obývaná? Přičemž chci, aby bylo vše co nejlevnější (jsem důchodce) a bezporuchové. Mám tedy zvolit kotel ( v tom případě poraďte jaký), nebo se mám vykašlat na ústřední topení a zvolit cestu dvou samostatných kamen, každé na opačné straně budovy? Nebo jít cestou krbových kamen s výměníkem ( nevím, jak se se kamna do systému ÚT zapojila , když radiátory jsou na opačných koncích budovy a různých větvích ÚT. Děkuji za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.