Kombinovaný kotel OPOP

Reklama
Kombinovaný kotel OPOP

Zdravím všechny,
mám doma starý Slokov na uhlí a chtěl bych letos přejít na kombinaci dřevo + pelety mám zájem o tento kotel https://www.opop.cz/kombinovany-kotel-bi…
Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s přímo tímto tipem kotle a i celkově jestli jsou peletové kotle od opopu dobrou investicí nebo je lepší se jim vyhnout.
Jinak vytápím starší 2.patrový RD po rekonstrukci, vodorovné konstrukce jsou komplet zatepleny, příští rok budou i ty svislé. Okna + dveře komplet plast dvojsklo, všude jsou deskové radiátory a mám nucený oběh vody. Aktuální spotřeba paliva od září do ted je 1,5t uhlí (hnědý ořech 1) a cca 5 až 6m štípaného měkkého dřeva (až moc proschlého) a v baráku je cca 22 C, kotel jede jen na 50 až 70% výkonu. Podle výpočtů tep. ztráty domu, po kompletním zateplení, bych měl mít kotel o max. výkonu 16Kw. O akumulaci nejsem zatím pevně rozhodnut, plánuji topit přes týden čistě pelety a víkend nebo když budu doma tak dřevo.
Děkuji za odpovědi, Martin

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.