ZATEPLENÍ PODKROVÍ (STŘECHY) + VYŘEŠENÍ VLHKOSTI (ODVĚTRÁVÁNÍ)

Rubriky:

Reklama
ZATEPLENÍ PODKROVÍ (STŘECHY) + VYŘEŠENÍ VLHKOSTI (ODVĚTRÁVÁNÍ)

Dobrý den, přeji všem, rád bych poprosil o radu / y, proto se předem omlouvám, že můj příspěvek bude obsáhlý, ale pro pochopení všech souvislostí, to bude asi nezbytné.... Koupili jsme s přítelkyní v říjnu rodinný dům, který postupně rekonstruujeme, skládá se ze třech pater (přízemí, 1. NP a 2. NP - podkroví), my jsme dostavěli 1. NP, ve kterém již bydlíme a nyní finišujeme s podkrovím... Z čeho však mám obavu, je to, že se tam tvoří poměrně veliká vlhkost, přičítám to částečně tomu, že nemáme zateplené podkroví (teď bychom měli za dva týdny zateplovat) a zateplenou fasádu (Tu budeme zateplovat 20 cm uhlíkovým polystyrenem), částečně to přičítám i tomu, že vytápíme pouze první patro (Máme kamna, teď v březnu bude rozvedeno ústřední topení ve všech patrech...), a také tomu, že v podkroví se dostavovaly příčky a dělaly omítky (Přeci jen si to nějakou vodu vezme...)... Nicméně na spodní straně bednění (prken) se tvoří veliká vlhkost (prkna jsou vlhká) + střešní okénko (je nové) se též rosí... Skladba střechy je následující (krytina - nová plechová střecha, latě (mezi krytinou a latěmi je vzduchová mezera), kontralatě, difůzní folie, bednění (prkna), dále přijde první vrstva izolace z vaty mezi krokve (10 cm), druhá vrstva izolace (16 cm), parofolie, rastr a SDK.... Moje otázky zní: 1) Po celkovém zateplení (podkroví, podlahy, fasáda) a vytápění celého prostoru domu by měla vlhkost klesnout? 2) Je třeba vyměnit střešní okénko na trojsklo? 3) Parofolie musí být vždy těsně za izolací (vatou), nebo může být pár čísel pod ní? Jde mi o to, že chceme snížit strop tak, aby sádrokarton skryl i kleštiny... 4) Je nutné dělat odvětrávání ještě ze strany interiérů? tzn., ze spodní vrstvy střechy...? V příloze přikládám i původní projekt z roku 1982, kdy se počítalo s odvětráváním 7 cm... Nicméně, já na plánu nikde zakresleno nevidím, jsem slepý? 5) Po uzavření izolace parofolií bude rastr a na něm SDK... Je nutné, nebo musí být izolace vyplněna i v rastru nad SDK nebo tam může být vzduchová kapsa? Ptám, aby mi ta kapsa pak nedělala v budoucnosti problémy? V přílohách ještě zasílám fotografie pro lepší představu.... Předem Vám moc děkuji za Vaše odpovědi, stavíme všechno sami, zedničině rozumím, ale tohle jde trošku mimo mě, tak budu rád za každou radu a objasnění... Děkuji!!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.