Dodatečné zateplení stropů, starý RD.

Rubriky:

Reklama
Dodatečné zateplení stropů, starý RD.

Dobrý den,
mám starý RD, kde jsem asi před 7 lety nechal nafoukat od IP Polná 20cm izolaci mezi trámy ve stropě. Tepelný komfort se velmi zlepšil, ale vzhledem k tomu, že doba jde dopředu a stále některé místnosti nejsou ideální a rychle vychladnou, tak bych chtěl stropy ještě více zateplit.
Jedná se o starý dům, kde podlahy nemají izolaci a veškeré zdivo má jistě porušenou izolaci, každopádně plísně zde nemám a větší vlhkost je jen ve dvou místnostech u země v rozích, kde to řeším pohlčovačem vlhkosti.
Strop je ve složení podbité desky, trámy které jsou vyplněné foukanou izolací, desky a na tom je 10cm škvárobetonu. Chtěl jsem snížit stropy a v tom případě i řešit asi parozábranu, kterou nemám, ale aktuálně jsou stropy 250cm a snížení mi doporučeno nebylo, tudíž ani není kam vložit parozábrana pokud vůbec má smysl ji dávat a jen by nezhoršila situaci s vlhkostí.
Má smysl, či spíš nebude dělat nějakou neplechu udělat na půdu záklop ve výšce 20cm? A předpokládám, že je hloupost dávat na ten škvárobeton parozábranu, když je mezi trámy foukaná izolace?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.