Zateplení starého stropu - podlahy půdy

Rubriky:

Reklama
Zateplení starého stropu - podlahy půdy

Dobrý den, měl bych prosbu ohledně zateplení stropů. Jedná se o hodně starý na půl kamenný a na půl zděný barák. Je zde trámový strop a já bych potřeboval ho nějak zateplit. Skladba je tedy taková směrem zespoda. 1) omítka 2) bambus či co to je 3) latě 4) dutá mezera zhruba 18cm 5) latě 6) škvára, bordel, beton. Mám v plánu z půdy odstranit kompletně tu škváru, beton atd aby tam zůstali pouze čisté latě ty následně odstranit do té duté mezery dát minerální vatu a latě zpět vrátit.

Otázka na kterou jsem nedostal odpověď je taková, že jestli mám dávat parozábranu pod izolaci či nikoliv. Pokud bych jí tam dával tak do tvaru U mezi trámy (trámy by zůstali bez folie) a na ní minerální vatu? A co nad minerální vatu kromě záklopu z latí?

Mé obavy jsou:
Pokud dám parozábranu zespoda pod minerální vatu mezi trámy do tvaru U nebude docházet k vlhkosti latí pod ní a tak i mokrým stropům a následně ke zkáze?
Jelikož střecha nemá laťování ani žádnou folii a z půdy jsou vidět tašky a mezery mezi nimi tak může docházet k nahnání deště do prostoru půdy tudíž do minerální vaty, která samozřejmě chytne plíseň atd takže na ní mám dát nějakou folii čím by došlo ale k uzavření a voda by v ní stejně byla nedej bože i na stropě atd.

Koukal jsem na možnost foukané izolace atd což by bylo nejlepší ale momentálně pro mě finančně náročné. A tam taky nedávají žádnou parozábranu když to tam foukají skrz malý otvor. Samozřejmě vím, že je třeba sundat tašky natáhnout folii a znova nasadit tašky ale to je pro mě zatím nereálná investice.

Půda bude zatím pouze na bordel apod. V budoucnu se z ní udělá podkroví.

Mockrát děkuji za rady a nápady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.