Hluk a vzduch v radiátorechDobrý den,
mám problém se zvuky z radiátorů. Bydlíme v novostavbě, 4. patro z pěti. U nás i u všech sousedů pod námi jsou radiátory, ale v 5. patře je podlahové vytápění. Kotel Wolf CGB-2-55 je v přízemí, ale k němu nemám přístup.
Na každém patře je rozdělovač (viz foto). Každý byt má vložku s regulátorem, na které je elektrická hlavice připojená k termostatu v bytě(zavřít/otevřít). V bytě jsem instaloval termostat a termohlavice na každý radiátor (Tado, funguje jako systém).
Problém 1: Zvuky z radiátorů
Když úplně otevřu regulátor pod elektrickou hlavici, tak každý radiátor hlučí a stále klepe.
Když ho skoro zavřu, hluk zmizí, ale radiátory pak hřejí jen slabě.
Snažil jsem se najít střední polohu, ale v ní radiátory klepou, když se termohlavice na samotném radiátoru částečně uzavře.
Další zvuk se objeví, když se uzavře ventil na sousedním radiátoru.
Problém 2: Vzduch v systému
Musím odvzdušňovat každé dva dny, jinak radiátory bublají a půlka ho nehřeje. To trvá už od podzimu, kdy jsme se nastěhovali.
V rozdělovači jsou bílé kohoutky, které asi by měly být automatické odvzdušňovače. Na boku je šroub, který byl úplně utažený. Trochu jsem ho povolil, dokud nezačala téct voda. Po tomto kroku se situace mírně zlepšila, ale vzduch se stále hromadí.
Topenář mi řekl, že tlak je v pořádku a zvuky jsou normální. Mně se to ale nezdá.
Máte někdo podobnou zkušenost? Co byste mi poradili?
Děkuji předem za odpovědi!