Odtah koupelny v podlaze - kondenzaceDobrý den,
prosím o radu. Řeším, jak provést odtah z koupelny. Rekuperace je ve stejné "rovině/řezu" jako odtah z koupelny, ale přímou cestou k ní nemohu, protože v cestě stojí schodiště. Takže, abych se tam po stropu dostal, musel bych ho celé zdlouhavě obejít... takže místo 10m to bude minimálně 15, k tomu další kolena, průchody přes několik stěn apod. Napadlo mě proto, použít ED flex potrubí... ve sprchové předstěně ho od sání u stropu svést do podlahy a v podlaze dojít až do technické místnosti, kde bych ho zase vzal ke stropu a do rekuperace. Z hlediska proveditelnosti je to milionkrát lepší varianta a ani na tlakové ztrátě by se to proti cestě po stropě nepodepsalo.
Mám ale strach z kondenzace.
Kondenzovat to v tom odtahu bude vždycky, jakmile to vyleze z horké vlhké koupelny do ostatních místností, ale mám tak trochu pocit, že z toho spira u stropu by to v případě potřeby na jedné nebo druhé straně vždy mohlo vytéct, kdežto z toho ED flex to z podlahy už nevyteče a musí se to vysušit. Ta koupelna má nějakých 20m3 a podle qpro mi to ukazuje, že když to ochladím z 27 někam mezi 20-22,5, tak z toho zkondenzuje cca 130-190ml vody.
Otázka teda zní - má smysl to řešit? Nebo je to úplně zanedbatelné množství? Počítám, že by se tam tohle objevilo v podstatě každé ráno a každý večer, takže by se to muselo proudícím vzduchem za zbylých 12h znovu vysušit a nevím... skoro dvě deci už mi přijde dost.
Dík za názor či radu.