Odtah koupelny v podlaze - kondenzace

Rubriky:

Odtah koupelny v podlaze - kondenzace

Dobrý den,

prosím o radu. Řeším, jak provést odtah z koupelny. Rekuperace je ve stejné "rovině/řezu" jako odtah z koupelny, ale přímou cestou k ní nemohu, protože v cestě stojí schodiště. Takže, abych se tam po stropu dostal, musel bych ho celé zdlouhavě obejít... takže místo 10m to bude minimálně 15, k tomu další kolena, průchody přes několik stěn apod. Napadlo mě proto, použít ED flex potrubí... ve sprchové předstěně ho od sání u stropu svést do podlahy a v podlaze dojít až do technické místnosti, kde bych ho zase vzal ke stropu a do rekuperace. Z hlediska proveditelnosti je to milionkrát lepší varianta a ani na tlakové ztrátě by se to proti cestě po stropě nepodepsalo.

Mám ale strach z kondenzace.
Kondenzovat to v tom odtahu bude vždycky, jakmile to vyleze z horké vlhké koupelny do ostatních místností, ale mám tak trochu pocit, že z toho spira u stropu by to v případě potřeby na jedné nebo druhé straně vždy mohlo vytéct, kdežto z toho ED flex to z podlahy už nevyteče a musí se to vysušit. Ta koupelna má nějakých 20m3 a podle qpro mi to ukazuje, že když to ochladím z 27 někam mezi 20-22,5, tak z toho zkondenzuje cca 130-190ml vody.
Otázka teda zní - má smysl to řešit? Nebo je to úplně zanedbatelné množství? Počítám, že by se tam tohle objevilo v podstatě každé ráno a každý večer, takže by se to muselo proudícím vzduchem za zbylých 12h znovu vysušit a nevím... skoro dvě deci už mi přijde dost.

Dík za názor či radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.