Předehřev TUV pro průtokový ohřev

Rubriky:

Předehřev TUV pro průtokový ohřev

Dobrý den,
rád bych se zeptal zdali má s podobným někdo zkušenosti, nebo jaký je váš názor. Podobná témata se tu řešila, ale vždy trošku jinak.
Koupil jsem dům, kde se topilo a ohřívala TUV kondenzačním kotlem Protherm Gepard Condens 18/25 MKV-A (zakoupený v roce 2021). Kotel umožňuje jen průtokový ohřev TUV, což vím že rozhodně nechci. Na druhou stranu již vím, že do budoucna chci pořídit FVE.
Pohrávám si s myšlenou, že na místo kupování nového kotle, bych ponechal původní a zakoupil FVE malého rozsahu (6 panelů), jednoduchý střídač a boiler 200l do kterého by topila. Voda z boileru by pak šla na vstup kotle pro ohřev TUV.
Moje představa je ta, že ohřátá voda z FVE půjde do kotle, ten ji průtočně buď už jen přihřeje, nebo skrz něj jen proteče. Tím pádem i při oblačném počasí budu mít vždy teplou vodu.
Jediné čeho se obávám a co mi ani výrobce Protherm nechtěl sdělit, jestli nebude kotel padat do poruchy, pokud mu na vstup pro ohřev TUV přiteče již teplá voda.
Má někdo s tímto nějaké zkušenosti?
Předem Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.