Přestavba stodoly na truhlářskou dílnuZdravím! vlastním venkovské stavení, řadové (navazuje jedno na druhé), kdy přes dvůr je ve dvoře stodola, která sousedí svými zdmi se stodolami okolních sousedů. Chci tuto stodolu přebudovat na truhlářskou dílnu. Původně jsem si ji chtěl přebudovat na hobby dílnu, a dělat si v ní jako vedlejšák truhlařinu. Nedávno jsem ale slyšel případ, že jednomu takovému truhláři shořela dílna a pojišťovna mu nedala nic, protože to neměl pojištění k podnikání, a podnikal tam (provozoval truhlařinu). Takže když se něco stane, je potřeba to mít pojištěné k podnikání, a když to nebude i zkolaudované k podnikání, tak by se pojišťovna na to také odvolala a nic stejně nevyplatila, kdyby se už něco stalo. Ale zkolaudovat to k podnikání bude možná mazec. Slyšel jsem o případu, kdy takto někdo něco dělal, a musel dostavovat protipožární stěny, dávat všude protipožární dveře, pak že měl s hlukem potíže... Má s tímto někdo zkušenost a může se prosím podělit? Jak je náročné takto stodolu přebudovat na dílnu, když tato je vlastně řadově napojená na hospodářská stavení sousedů? Jak můžou být náročná případná protipožární či protihlukové opatření? Děkuju moc za jakékoliv info. Jasně, že mi tu může někdo napsat, že to vše by řešil projektant - to je jasné, ale rád bych si udělal jen nějaký obrázek dopředu, než to začnu takto řešit. Děkuji moc.