Nerezová střížka na komín

Rubriky:

Nerezová střížka na komín

Dobrý den,
potřeboval bych konzultaci, budu si vyrábět nerezovou stříšku nad komín, kvůli atypickým rozměrům komínového tělesa (118x47cm) musím volit zakázkovou výrobu. Nakreslil jsem si ve 3D svouji představu, jen vyvstává otázka, jak střížka nad komínem ovlivňuje směr vystupujících spalin - mám obavu, aby se spaliny netočili zpět směrem k zemi a kouř nesmrděl sousedům...

V příloze zasílám svou představu... Jedná se o komín, kde uprotřed je 150mm trubka kotle na tuhá paliva (topení dřevem) a na kraji výduch kondenzačního kotle - 125mm a 80mm uvnitř. Rozměr komínu 118x47cm, nerezová spodní čepice 128x57cm... stříška 40cm vysoko nad touto čepicí, také z nerezu, okraje (hranaté "napoleonky") 25cm vysoko... Bude to za Vás problém? Nebo jakou lepší konstrukci byste volili? Líbí se mi vzhledově to překrýt celé jako celek, než střížky nad jednotlivýma nerez. vložkama.,...

A druhá věc: Váš názor ohledně odolnosti proti větru? Nerezovou čepici uvažuji z min. 1mm plechu, vyztužená 3 plocháči 30x3 uvnitř, upevněná 6 nerez. tyčemi průměru 10mm do cihlového komína na dlouhé hmoždinky na metrické závity... Komín je nově vyzděn a kvalitní hodně cementovou maltu... Ovšem rozměry čepice jsou značné a tak se bojím nápuru větru... Nebo byste doporučovali jinou konstrukci, případně zesílení tyčí? Nebo jednoznačne tlusčí plech střížky?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.