Zapomenutá okapnička

Rubriky:

Zapomenutá okapnička

Zdrávím,

V době realizace fasády jsem si nepohlídal zakončení zateplení okapnicí a dali mi tam normální rohový profil (viz. obrázek). Vrchní dřevostavba je nad sklepy na nové desce s novou hydroizolací, ale spodní zeď sklepů je vlhčí, takže jsem obouchal marmolit a fasáda bude provětrávaná, provedení ještě zvažuji.

Potřebuji poradit, či nějaké nápady jak by šel nejelegantněji vyřešit detail zakončení fasády -> nějak tak tu okapnici dostat, protože pod ní bude "výdech" provětrávané fasády a pokud by tam nebyla okapnice, tak voda bude podtékat do "průduchu".

V hlavě se mi mele spousta věcí, ale i po proběhnutí internetu mě nenapadá nic elegantního, čemu bych věřil, že bude trvalé.
Samozřejmě ideálně co nejmenší zásah do stávající fasády, nicméně hlavním parametrem je trvanlivost řešení. Vzhlednost má také nezanedbatelné body.
Délka přesahu zateplení přes základovou desku není všude stejné.

Budu rád za každý dobrý nápad či doporučení.

S pozdravem

Jan Jireš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.