TZB-info - Výpočet denostupňů
Denostupňová metoda je jedním z postupů, které slouží pro návrh, vyhodnocování a porovnávání zdrojů a spotřebičů tepla. Základem metody je znalost průběhů venkovních teplot z meteorologických dat.…
Dobrý den, stal jsem se majitelem bytu, který pronajímám. Za celý rok 2024 se mi v bytě vyměnili dva nájemníci - první od začátku roku do konce srpna a druhá pak od 1. října do konce roku. Měsíc byl byt volný a opravoval se. Nyní mám vyúčtování služeb za celý byt od Techemu a nyní si nejsem jist, jak nájemníkům rozúčtovat správně základní složku vytápění a základní složku za ohřev teplé vody? Samozřejmě mám k dispozici odečty ze všech měřil od začátku roku, do odchodu prvního nájemníka, poté stavy při příchodu nového nájemníka a stav k 31.12, a to ze všech měřidel (jak kalorimetry na radiátorech, tak vodoměry TV a SV). Prosím, jak správně rozpočítat uvedené základní složky mezi nájemníky? Může se počítat poměrově vzhledem k počtu měsíců z roku nebo jinak, nebo poměrově ke spotřební složce? Nebo ještě jinak? Děkuji Vám za radu.
1 odpověď
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení