Jak rozpočítat Základní složku na vytápění a ohřev TV mezi více nájemníků?

Jak rozpočítat Základní složku na vytápění a ohřev TV mezi více nájemníků?

Dobrý den, stal jsem se majitelem bytu, který pronajímám. Za celý rok 2024 se mi v bytě vyměnili dva nájemníci - první od začátku roku do konce srpna a druhá pak od 1. října do konce roku. Měsíc byl byt volný a opravoval se. Nyní mám vyúčtování služeb za celý byt od Techemu a nyní si nejsem jist, jak nájemníkům rozúčtovat správně základní složku vytápění a základní složku za ohřev teplé vody? Samozřejmě mám k dispozici odečty ze všech měřil od začátku roku, do odchodu prvního nájemníka, poté stavy při příchodu nového nájemníka a stav k 31.12, a to ze všech měřidel (jak kalorimetry na radiátorech, tak vodoměry TV a SV). Prosím, jak správně rozpočítat uvedené základní složky mezi nájemníky? Může se počítat poměrově vzhledem k počtu měsíců z roku nebo jinak, nebo poměrově ke spotřební složce? Nebo ještě jinak? Děkuji Vám za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.