ZATEPLENÍ FASÁDY, MOŽNOST ZATEPLENÍ NAD TERÉN A NÁSLEDNĚ POD ÚROVEŇ TERÉNU AŽ K ZÁKLADUDobrý den, přeji, byť jsem už dotaz ohledně zateplení základů vznesl, rád bych se ještě zeptal na dodatečné informace... Budeme začínat za měsíc zateplení fasády rodinného domu (zateplení podkroví, podlah a stropů je za námi)... Dům má tři patra (suterén, 1. patro a podkroví), je postaven z 99 % z plynosilikátových tvárnic a 1 % z cihel a já se chci zeptat na následující:
Chtěli bychom v první etapě zateplení fasády, zateplit polystyrenem fasádu až k úrovni terénu, případně trošku pod terén (extrudovaným polystyrenem)... Je možnost následně protáhnout až k základům (2. etapa zateplení)?, tzn., že bychom provedli současně novou hydroizolaci (stávající drží, nemáme mokrý barák nikde, ale přeci jen hezkou pár let tam je, tak než bychom zateplili i vše pod úrovní terénu, tak ještě chceme provést toto, navíc je dost nešťastně vytažená až k oknům v suterénu ..)... Je možnost, než provedeme zateplení až k základům, že bychom zateplili nad úroveň terénu a pak dodělali společně se zbytkem... Jen je ještě důležité říct, že sokl mít nebudeme, nejsem zastáncem soklů a nelíbí se mi to, tzn., že fasáda bude mít všude stejnou tloušťku.... V příloze ještě fotky ze všech čtyřech stran... Děkuji.