Uzavření externího přívodu vzduchu do kamen

Rubriky:

Reklama
Uzavření externího přívodu vzduchu do kamen

Dobrý den,
v RD domě mám krbová kamna, mám externí přívod vzduchu. Taženo přes základy, vyústění v domě v podlaze. V domě na vyústění nasazená kamna. Kamna mají regulační klapku na přívod externího vzduchu. Klapka není vzduchotěsná.
Na začátcích topení:
Ráno vždy kamna studená, vychladlá šamotová vložka v kamnech. Podlaha kolem přívodu ext. vzduchu studená. I přes uzavřenou klapku v kamnech proudí přes kamna studený vzduch - díky tahu komína. Vyřešil jsem nasazením manuální vzduchotěsné klapky zvenku domu - na potrubí ext. přívodu vzduchu.
Konkretně: https://www.inkomo-vzduchotechnika.cz/re…
Fuknčně OK - po ukončení topení zavřu klapku, vzduch nejde do potrubí, do kamen, do komína. Před zátopem manuálně otevřu.
Není to ovšem komfort - hlavně večer v mrazu běhat ven manuálně zavírat klapku. A taky občas člověk zapomene klapku otevřít před zátopem.
Existuje nějaká varianta elektricky ovládané vzduchové klapky? Měla by být asi voděodolná - servomotor k ovládání klapky bude muset být venku.
Nedokážu nikde nic najít...... Hledám pouze pro otevření x uzavření potrubí. Žádná regulace do kamen a nasazení klapky v domě pod kamna - jednak by se asi nevešla, druhak to neřeší studenou podlahu kolem přívodu vzduchu v domě. Potřebuji zkrátka uzavřít přívod studeného vzduchu už venku, před vstupem potrubí do domu.
Prostup z technické místnosti (kde bych umístil ovladač na otevření x uzavření klapky) ven mám naštěstí vyřešen.

Řešil někdo něco podobného? Jak máte vyřešeno? Předpokládám že nás musí být více, kdo má v nových domech ext. přívod vzduchu.....

Děkuji předem za rady, tipy, nápady

Upraveno autorem před 11 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.