AFDD DO RODINNÉHO domuMůj dotaz na vás. V rodinném domě mi elektrikář dělá elektriku v podkroví. Chce mi namontovat AFDD OD EATONU. Zde je odkaz na zařízení co mi chce elektrikář namontovat. https://www.elektro-trutnov.cz/eaton-afd… Chci se zeptat co to je. Elektrikář mi říkal že do podkroví je to dost důležité ale ne povinné a stojí to dost peněz. Chci se zeptat toto zařízení je to jistič ktery chrání obvod nebo je to proudovy chránič na ochranu osob proti úrazu el. proudem? Mám malé děti. Dále se chci zeptat co je to typ A a typ svodoveho proudu? Říkal mi ze je ještě typ AC. Jaký je v tom rozdíl a která varianta je lepší? A nebo AC? A za vás by jste to do podkroví kde je dřevo dal nebo ne ? Je to pro me dost peněz. Jakou to má funkci? Chci hlavně ochránit svou rodinu a majetek. Je toto na ochranu lidí a majetku a elektroinstala ce dobrá volba? Nejsem člověk z elektro vzděláním a tyto věci neznam. Dále se chci zeptat na internetu jsem četl ze 6kA je do bytů a 10 kA do průmyslu a tento je 10 kA ... nevadilo by to to mít v domě? A ještě se zeptám nekde jsem četl rezidualni prod typ A a jinde čtu typ svodoveho proudu A... je to to samé nebo je v tom nějaký rozdíl v typu svodovy proud a rezidualni proud? Nechci aby mne třeba elektrikář natahnul na ceně proto se ptám. a pokud možno tak hloupé rypave dotazy vynechat... nejsem z oboru. Diky vám za rady ? V příloze je ještě foto afdd