Velikost CU potrubí

Velikost CU potrubí

Dobrý den, moc prosím o radu. Mám dům kde provádím celkovou rekonstrukcí 1.NP a s tím i spojená výměna radiátorů a potrubí a příprava na nový plynový kondenzační kotel (zatím ještě atmosférický).
Nechal jsem vypracovat projekt abych měl představu jaké radiátory a potrubí v CU budu muset mít instalováno. V 1. patře potřebuji tři radiátory na levou stranu a tři radiátory na pravou stranu a nechal zkontrolovat dvěma topenářiř1. Topenář navrhuje přívod z přízemí průměrem 22, pak dále 22 pokračovat k prvnímu z leva a k prvnímu z prava, pak redukovat na každý druhý 18 a k poslednímu 15 (páteřní rozvod) a každé napojení na radiátor 15
2. Topenář navrhuje celkovou páteř 22 a každé napojení 18.
Radiátory jsou 33, 600 x 14000,3368W, při spádu 75/65 a můj spád 55/45 je tímto 1580W.
Která alternativa připojení je z hlediska funkčnosti lepší, děkuji za odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.