Přitápění kotlem na tuhá paliva

Rubriky:

Přitápění kotlem na tuhá paliva

Dobrý den,
prosím o radu, momentálně vytápím rodinný dům elektrokotlem o výkonu 9KW. Roční spotřeba elektřiny na topení do 4MWh. Celková spotřeba do 7MWh. Klasické radiátory, koupelna podlahové topení plus žebřík, podlahové topení lze uzavří. Na zahradě mě leží asi 25kubíků dřeva.
V technické místností je příprava na připojení kotle na tuhá paliva a na ohřev TUV.
Momentálně jsem se dostal do složitější životní situace, kdy zůstanu na hypotéku a všechny poplatky spojené s domem sám. Tak hledám nějaký způsob jak využít to dřevo a přitom ušetřit peníze za vytápění a ohřev TUV. Nějakým levným systémem, původně jsem plánoval kotel plus akumulační nádrž 1500l , ale tam mě odradila cena realizace vzhledem k nákladům na topení a momentálním finančním možnostem. Nemám ani přehled co se týká momentální legislativy. Nějaké řešení které bude mít finanční návratnost? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.