Konstrukce dřevěného roštu na trámech v 1. patře domuDobrý den,
prosím Vás o radu/kontrolu postupu. Ve starším baráku v 1. patře chci zkonstruovat dřevěný rošt.
Jsem nyní ve fázi, kdy mám ošetřené původní masivní nosné trámy (viz foto) a chci na nich konstruovat rošt. Pokoj má cca 16m2. Nemůžu moc zvyšovat výšku podlahy, a tak musím rošt stavět jen lehce nad úrovní trámů. Pro stavbu roštu použiji KVH hranoly NSi Smrk 40x70x4000. Ke každému trámu z obou stran přivrtám zboku jeden hranol vruty 6x120mm, tak, aby trámy ty hranoly cca o 3 cm převyšovaly. Trámy nejsou úplně v rovině.
Kolmo k trámům na hranoly pak přidělám další KVH hranoly pomocí spojovacích úhelníků s prolisem. Úhelník bych vzal např. 35x50/50. Dám 2 úhelníky na každý konec hranolu, celkem tedy po 4 na každý hranol. Rozestupy mezi jednotlivými hranoly budou 50 cm (v obr. červeně).
Na to celé potom volně položím vrstvu 3mm mirelonu. Pak chci dát do kříže OSB 3 Kronospan P+D, 2050 x 625 x 18 mm. Nakonec opět mirelon a finální krytinu.
Jde mi o to, aby podlaha byla stabilní a časem třeba nevrzala. Chci začít koupelnou, kam tedy dám navíc na rošt parozábranu a pak dodělat zbytek bytu.
Předem děkuji za rady:)
S. Mašek

Upraveno autorem před 22 dny