Zadání pro vytápění a TUV v rekonstruovaném domě

Rubriky:

Reklama
Zadání pro vytápění a TUV v rekonstruovaném domě

Potřebuju vyřešit vytápění a TUV v rekonstruovaném domě - totální rekonstrukce. 2 dospělí, 2 děti.
Tedy nová okna, venkovní žaluzie, Loxone, vnější zateplení 20cm polystyren, podlahové vodní topení, na střeše FVE 7,5kw, primární topení plynový kondenzační kotel, v 1NP krbová vložka s hypokaustem do 2 místností v 2NP, bez napojení na výměník (krb občasné vytápění v zimě).
Z PENB vychází ENERGIE NA VYTÁPĚNÍ 10,3MWh/rok.

Moje úvaha je pořídit akumulační nádrž pro vytápění a pak zásobník na TUV, případně kombinace akumulační nádrže a TUV bojleru.
Primární zdroj plyn, možnost využití el. patrony ze sítě nebo z FVE.
Z akumulačky pak vodní podlahovka - tedy návrh okruhů jednotlivých pater - na to mám již projekt, viz níže.

Poptal jsem řešení vytápění do domu, popis viz výše. Byli jsme domluveni na návrhu i s detaily v kotelně, bohužel finální návrh se soustředil na detailní popis jednotlivých okruhů podlahového topení, návrh těles topení ve sklepě.
Detailní návrh kotelny chybí - je zde jen plynový kotel, akumulační nádrž, spojeno několika čárami.
Chybí mi rozkreslení ventilů, čerpadel, instrumentace a propojení s Loxone.
Věřím, že podobný systém jej již několikrát navržen, ale protože jsem v topení laik, prosím o nasměrování na někoho, kdo by dokázal poradit a má zkušenosti s Loxone, klidně za úplatu. Vítám i ruční skicy, které by případně pomohly..
Mám elektrikáře i vodaře, ale nemají zkušenosti s Loxone, jsou jen ruce, potřebuju návrh, dle kterého by šlo realizovat..

Stručné zadání:
1) Hlavní zdroj - plynový kotel
2) Sekundární - dotápění přebytky z FVE
3) Dimenzace vhodné akumulační nádrže a bojleru TUV
4) návrh instrumentace pro řízení Loxone - oběhová čerpadla, ventily, měření apod...
5) Případně ještě napojení na vyhřívání bazénu - aby se nemusela pořizovat zvlášť tepelné čerpadlo pro vytápění bazénu.

Přikládám náhled projektu.

Upraveno autorem před 20 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

54 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.