Zadání pro vytápění a TUV v rekonstruovaném doměPotřebuju vyřešit vytápění a TUV v rekonstruovaném domě - totální rekonstrukce. 2 dospělí, 2 děti.
Tedy nová okna, venkovní žaluzie, Loxone, vnější zateplení 20cm polystyren, podlahové vodní topení, na střeše FVE 7,5kw, primární topení plynový kondenzační kotel, v 1NP krbová vložka s hypokaustem do 2 místností v 2NP, bez napojení na výměník (krb občasné vytápění v zimě).
Z PENB vychází ENERGIE NA VYTÁPĚNÍ 10,3MWh/rok.
Moje úvaha je pořídit akumulační nádrž pro vytápění a pak zásobník na TUV, případně kombinace akumulační nádrže a TUV bojleru.
Primární zdroj plyn, možnost využití el. patrony ze sítě nebo z FVE.
Z akumulačky pak vodní podlahovka - tedy návrh okruhů jednotlivých pater - na to mám již projekt, viz níže.
Poptal jsem řešení vytápění do domu, popis viz výše. Byli jsme domluveni na návrhu i s detaily v kotelně, bohužel finální návrh se soustředil na detailní popis jednotlivých okruhů podlahového topení, návrh těles topení ve sklepě.
Detailní návrh kotelny chybí - je zde jen plynový kotel, akumulační nádrž, spojeno několika čárami.
Chybí mi rozkreslení ventilů, čerpadel, instrumentace a propojení s Loxone.
Věřím, že podobný systém jej již několikrát navržen, ale protože jsem v topení laik, prosím o nasměrování na někoho, kdo by dokázal poradit a má zkušenosti s Loxone, klidně za úplatu. Vítám i ruční skicy, které by případně pomohly..
Mám elektrikáře i vodaře, ale nemají zkušenosti s Loxone, jsou jen ruce, potřebuju návrh, dle kterého by šlo realizovat..
Stručné zadání:
1) Hlavní zdroj - plynový kotel
2) Sekundární - dotápění přebytky z FVE
3) Dimenzace vhodné akumulační nádrže a bojleru TUV
4) návrh instrumentace pro řízení Loxone - oběhová čerpadla, ventily, měření apod...
5) Případně ještě napojení na vyhřívání bazénu - aby se nemusela pořizovat zvlášť tepelné čerpadlo pro vytápění bazénu.
Přikládám náhled projektu.
Upraveno autorem před 20 dny