Zateplení podlahy se zdí bez hydroizolaceDobrý den,
jdu si pro radu a konzultaci pár technických detailů k mému řešení.
1. je možný pod základový beton desky dát starý beton co vykopu ze staré horní desky? Nebude pak držet v sobě zbytečně vlhko a degradovat časem, nebo dělat nějaký problém?
2. základy jsou drobet vylezlé ven a z kamenu a z druhé strany má soused také podlahu, nehrozí, že se třeba kamenný základ nějak posune časem když z mé strany bude jen dole betonová deska a pak nahoře a mezi tim polystyren?
3. ve zdech neni vodorovná izolace, takže novou izolaci nemam nač napojit, zdi vlhké nejsou nyní, co jsem udělal sondu, tak hlína je taková spíše jílovitá a mírně vlhká. mam izolaci vytáhnout někam nahoru, třeba až k tam kde začínají cihly? Nebo stačí jen na betonovou desku jí nalepit, když z druhé strany má soused starou podlahu a zeď je zasypaná tou samou hlínou. Nebo kamenný základ kolem dokola obetonovat aby se nerozpadal a spojit obetonování se základovou deskou a dát do toho na vyarmování kari síť?
4. Nechal jsem si měřit radon a vyšlo to v rámci tolerance k horní hranici, tak preventivně tam dám drenážní trubku na odvětrání do komína. Podle manuálu co mají na SURO je napsáno, že má být 0.5m od zdi a při měření a dlouhodobém provozování odvětrání docházelo i k vysoušení zdí, tak by to mohlo řešit částečně i případnou vlhkost.
5. Síla izolace, počítal jsem si náklady na vytápění, s tím, že venkovní zeď je nyní zateplena 15cm šedým polystyrenem a jsou tam trojskla. Před zateplením podlahy mi vychází výkon radiátoru 1670W (8037kč za vytopení místnosti plynem 850m3), pokud dám 16cm šedého polystyrenu, tak to spadne na 710W (3417kč, 361m3), při 20cm to je 690W (3320kč, 351m3) a pokud bych dal 25cm šedého, tak to klesne na 680W (3272kč, 346m3). Místa dolu je dost, ale zase se mi nechce moc odkopávat ten kamenný základ do hloubky.