Zateplení stropu a střechy - difuzně otevřená skladba

Rubriky:

Reklama
Zateplení stropu a střechy - difuzně otevřená skladba

Zdravíčko vespolek. Chystám se dělat podlahu v podkroví. Mám celomasivní roubenku, strop přízemí je tvořen trámy, do kterých jsou zafrézovaná prkna 30 mm tlustá a překrytá dalšími 30 mm prkny. V podkroví tudíž nemám rovnou podlahu s 3 cm skoky. Na trámy přišroubím 6 mm podložky a přes ně dám na kontra KVH hranoly 100x50 mm, poté bednění s mezerami z desek 22 mm, na ně kročejovku 30 mm a pak plovoucí 2xOSB 18 mm.
Mezi KVH hranoly dám dřevovláknitou flexi izolaci. Chci se zeptat, zda byste dávali parotěs nebo parobrzdu pod hranoly na ten překládaný strop či nikoliv. Nebo ji dali alespoň nad přízemní koupelnu, kde mám sprchu. Všechno je ale dole natřeno OSMo voskovým olejem? Podkroví bude vytápěné...

A podobný dotaz i v případě střechy. Mám krokve 180x120 mm, mezi ně dám dřevovláknitou flexi izolaci, pod krokve na kontra latě 60x40 mm, mezi ně další dřevovláknitou flexi izolaci s tím, že latě ještě podložím 20 mm, na to dám papírovou parobrzdu a pak pevnhé dřevovláknité desky 40 mm. Co ale v koupelně v podkroví, kde bude zelený sádrokarton. Mám tam dávat parotěs (igelit?)

Děkuji všem moc za odpověď.

Upraveno autorem před 10 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.