Větrání v místnosti bez oken

Rubriky:

Větrání v místnosti bez oken

Dobrý den, v právě rekonstruovaném domě ( v řadové uliční zástavbě ) mám jednu malou místnost bez oken, která bude sloužit jako pracovna a druhá ložnice. Místnost nesousedí s žádnou obvodovou stěnou, takže lokální rekuperace asi nepřichází v úvahu, protože jsem nikde neviděl, že by se dala taková jednotka prodloužit potrubím ( v mém případě by muselo být 3 m dlouhé). V místnosti je plánovaný odtah ventilátorem s vyústěním nad střechu, ale já bych potřeboval současně přivést v létě chladnější vzduch zvenku. Bylo by řešením, že by do místnosti vedly dvě trubky, přičemž jedna by do místnosti přiváděla vzduch zvenku a druhá by vydýchaný teplý odsávala? Existují tiché ventilátory, aby nerušily spánek? Případně neexistuje nějaká malá centrální rekuperace, která by problém vyřešila a nestála by desítky tisíc korun? Díky předem za rady a případné doporučení na vhodné zařízení nebo instalační firmu.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.