časté spínání čerpadla ve vrtu

Rubriky:

časté spínání čerpadla ve vrtu

Dobrý den, vystrojoval jsem zhlaví nového vrtu (60m), veškerá technologie umístěná ve zhlaví (snímač hladiny, expanzní nádoba 50l, filtr, tlakový spínač). Spínací tlak 2 bary, vypínací 4 bary a co se mi nezdá je, že když pustím vodu přes zahradní hadici, tak poměrně rychle klesá tlak v systému, sepne čerpadlo, které ale dotlakuje rychleji než stačím přes tu hadici čerpat a zase vypne. Takže mezi dvěma sepnutími mám pouze 30 sekund, což je 120 sepnutí za hodinu, ale výrobce čerpadla uvádí doporučený počet pouze 30 za hodinu. Tlak v expanzní nádobě jsem kontroloval a dotlakoval jsem na 1,6 baru, ale beze změny. Dále mi přijde divné, že když čerpadlo vypne na 4 barech, tak v ten moment tlak spadne ke třem barům a tam drží. Zpětnou klapku mám umístěnou bezprostředně nad čerpadlem v 57 metrerch. Kde hledat problém? Kolik vody bych měl teoreticky dostat z 50l tlakové nádoby než znovu sepne čerpadlo? Děkuji za jakékoli rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

35 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.