Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Vyhledávání

• Přihlásit se
Logo TZB-info

Rady a zkušenosti díky portálu TZB-info

Kam dál pro informace ze stavebnictví

• TZB-info Stavebnictví. Úspory energií. Technická zařízení budov.
  • ESTAV.cz Architektura. Stavba. Bydlení.
  • estav.tv On-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení.
  • Kalkulátor cen energií Nezávislý porovnávač cen elektřiny a plynu
  • Energospot Nejrychlejší přehled o spotových cenách elektřiny
Úvod
Stavba
Vytápění
Větrání, klimatizace, rekuperace
Voda, kanalizace, koupelny
Obnovitelné zdroje energie
Elektrotechnika
Ceny a dodavatelé energií

Spokojenost s aplikací MyUplink k TČ NIBE

• TZB-info
  • Diskuzní fórum
  • Vytápění
  • Spokojenost s aplikací MyUplink k TČ NIBE

Rubriky:

• Tepelná čerpadla
Reklama
FP František Princ @franti-p před rokem09.07.2025 18:25:07
  • Sdílet
Spokojenost s aplikací MyUplink k TČ NIBE

Jak jste spokojeni s ovládací aplikací MyUplink k tepelným čerpadlům zn. NIBE? - anketa

Při výběru značky tepelného čerpadla jsem před pár lety vybíral hlavně podle hodnocení tepelného čerpadla jako takového, až dodatečně kdy jsem řešil správu – ovládání tepelného čerpadla během doby kdy nejsem doma, jsem došel k tomu, že při výběru značky by neměla hrát roli jen značka čerpadla, ale i to, jakou výrobce dodává k systému ovládací aplikaci.

Při uvedení NIBE do provozu byla k dispozici ještě ovládací aplikace Nibe Uplink – tato aplikace nebyla špatná. Nicméně Nibe má ovládací aplikaci rozdělenou na část, která je zdarma a pokud uživatle chce řešit dálkové vládání – musí si zaplatit funkci Prémium, potom je mu umožněno i dálková správa – nastavování určitých parametrů. Funkce historie zdarma jen měsíc zpět – pokud chce uživatel více, musí si zaplatit poplatek, stejně jako funkci prémium.
Po čase ovládací aplikaci nahradila aplikace MyUplink – tato v části aplikace byla posunem dopředu, část aplikace zamrzla v čase, ale tato aplikace poté co si uživatel zvykl měla určité přednosti, včetně dlaždic po otevření aplikace, které si mohl uživatel sám pojmenovat a upravit dle vlastních preferencí. Funkce historie a ovládádání – Prémium byly stále placené, po nastavení dle vlastních preferencí aplikace dle mého plně plnila svůj účel.

V červnu letošního roku přišlo od firmy NIBE upozornění, že se chystá velká aktualizace aplikace, která přinese vylepšení, zjednodušení ovládání, další možnosti nastavování a další ódy jak bude super. No – aktualizace přišla, ale nová aplikace místo toho aby se aplikace posunula dopředu, se vrátila o několik let nazpět. To jak nyní aplikace informuje o chodu zařízení, o teplotách, možnosti nastavení – to je tragédie.

K původní verzi MyUplink 1.36.1 se již nejde vrátit – původní servery jsou odstavené a z důvodu bezpečnosti zablokované. Písemně e-mailem jsem kontaktoval firmu MyUptech AB Švédsko – vývojový tým, bez reakce, e-mailem firmu NIBE Sweeden – bez odpovědi - reakce. Firmu NIBE CZ – Dražice, teprve odtud komunikace s tím, že aplikace je stále ve vývoji a mé informace že byly předané vývojovému týmu.

Já osobně, pokud bych dnes vybíral znovu tepelné čerpadlo, zajímal bych se velmi o dálkovou správu zařízení, včetně rozsahu informací pro uživatele a možnosti ovládání – nastavování systému.

Značku NIBE nemohu a nebudu dále nikomu doporučovat, protože bych nerad zpětně poslouchal, co jsem to doporučil. Ta ovládací aplikace je opravdu katastrofa, nechápu jak může někdo toto uvést do provozu. V tom vývojovém týmu snad není ani jeden uživatel tepelného čerpadla, protože to by ta aplikace vypadala opravdu jinak.

Tak mne jen zajímá jak na tu novou verzi nahlížejí ostatní uživatelé.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Přihlásit Registrovat

Nejlépe hodnocené

LS Libor Stodůlka @libor.stodulka

Máte pravdu nová aplikace MyUplink k tepelnému čerpadlu NIBE se vrátila o několik let zpět. Informace jak TČ pracuje…

Nejnovější příspěvky

BH Beda Hammerschmied @beda.hammerschmied

Dostal jsem odpověď od myUplink podpory a vyjímám důležité: “If you feel that the new app does not meet your needs,…

před 8 měsíci

LL Láďa Liška @lada.liska

Presne zlata aplikace Nibe uplink toto myuplink totalní šit

před 8 měsíci

BH Beda Hammerschmied @beda.hammerschmied

Halo, vyštrachal jsem starého iPhouna 6 a tam mi běží jako dříve myUplink ve verzi 1.34 (1758). Bohužel, kdo updatuje…

před 8 měsíci

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
BH Beda Hammerschmied @beda.hammerschmied před 8 měsíci31.10.2025 14:28:39
  • Sdílet

Dostal jsem odpověď od myUplink podpory a vyjímám důležité:

“If you feel that the new app does not meet your needs, there is always the option to use the web-based version, where the content is largely the same as before the update.”

myuplink.com

Je tam sice stále vyžadováno předplatné, ale dostanete se přesto dále do různých menu.

Upraveno administrátorem před 8 měsíci
BH Beda Hammerschmied @beda.hammerschmied před 8 měsíci29.10.2025 17:41:16
  • Sdílet

Halo, vyštrachal jsem starého iPhouna 6 a tam mi běží jako dříve myUplink ve verzi 1.34 (1758). Bohužel, kdo updatuje někdy spláče nad výdělkem. Na novém iPhounu jsem updatoval a už není cesty zpátky. Psal jsem na podporu Nibe poměrně rozsáhlou kritiku, a tak čekám, že opět nedostanu odpověď. Na rakouském fóru energiesparhaus.at to také probíraji. Ta nová aplikace je ostuda.

RF Roman F @roman.f před 9 měsíci29.09.2025 17:43:49
  • Sdílet

Plně s Vami souhlasím, zlatá aplikace nibe uplink.To co vytvořili je 100let před opicemi.A mate pravdu .Za cenu čerpadla by ta aplikace měla byt zdarma.Dalkové nastavování mě moc nebolí,ale iformace které, byli ve staré verzi mi chybí.Reklama na my uplink jak hrom ale app naprosto k ničemu.Taktež bych si rozmyslel zda bych chtěl nibe někomu doporučit.Prave kvůli app.

LS Libor Stodůlka @libor.stodulka před rokem16.07.2025 16:05:28
  • Sdílet

Máte pravdu nová aplikace MyUplink k tepelnému čerpadlu NIBE se vrátila o několik let zpět.
Informace jak TČ pracuje , teploty , nastavení atd., nejsou dostupné jak tomu bylo v
přechozí verzi.
Plně se stotožňuji s vašim článkem.

LL Láďa Liška @lada.liska před 8 měsíci30.10.2025 16:11:01
  • Sdílet
LS Libor Stodůlka @libor.stodulka

Presne zlata aplikace Nibe uplink toto myuplink totalní šit

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Přihlásit Registrovat

Nevhodný příspěvek

Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.

Vyberte způsob sdílení

Reklama

Přečtěte si na TZB-info

Topný faktor tepelných čerpadel (ZTČ) pro ohřev vody – změřeno ve WPZ Buchs, Švýcarsko

Topný faktor tepelných čerpadel (ZTČ) pro ohřev vody – změřeno ve WPZ Buchs, Švýcarsko

Topný faktor tepelných čerpadel země-voda – změřeno ve WPZ Buchs, Švýcarsko

Topný faktor tepelných čerpadel země-voda – změřeno ve WPZ Buchs, Švýcarsko

Výhody tepelných čerpadel BOSCH s ekologickým chladivem pro zákazníky

Výhody tepelných čerpadel BOSCH s ekologickým chladivem pro zákazníky

Topný faktor tepelných čerpadel vzduch-voda – změřeno ve WPZ Buchs, Švýcarsko

Topný faktor tepelných čerpadel vzduch-voda – změřeno ve WPZ Buchs, Švýcarsko

Tepelná čerpadla poskytují podpůrné služby a snižují tak cenu tepla. Jak to funguje?

Tepelná čerpadla poskytují podpůrné služby a snižují tak cenu tepla. Jak to funguje?

Přečtěte si na ESTAV.cz

Energetický expres: Co se děje na trhu s energiemi, možná rizika zvýšení cen a jak se tomu bránit?

Energetický expres: Co se děje na trhu s energiemi, možná rizika zvýšení cen a jak se tomu bránit?

Éra dálkových odečtů přichází. Připravte se, riskovat se nevyplácí

Éra dálkových odečtů přichází. Připravte se, riskovat se nevyplácí

Toto udělejte v době zvyšujících se cen energií. Co radí ERÚ? Kde nezávisle porovnat ceny?

Toto udělejte v době zvyšujících se cen energií. Co radí ERÚ? Kde nezávisle porovnat ceny?

České domácnosti stále věří mýtům. Tohle by měl vědět každý odběratel energií

České domácnosti stále věří mýtům. Tohle by měl vědět každý odběratel energií

Energetický expres: Přehled nejvýhodnějších cen. Fixujte, než bude pozdě

Energetický expres: Přehled nejvýhodnějších cen. Fixujte, než bude pozdě

Reklama

Partneři portálu TZB-info:

TZB-info

• Stavba
  • Vytápění
  • Větrání / klimatizace
  • Voda / kanalizace
  • Obnovitelná energie
  • Ceny energií

ESTAV.cz

• Architektura
  • Stavba
  • Interiér
  • Instalace
  • Reality
  • Dopravní stavby

Firmy a výrobky

• Stavební materiály a práce
  • Vytápění
  • Větrání, klimatizace a chlazení
  • Voda, ohřev vody, kanalizace
  • Elektrotechnika
  • Zařizovací předměty pro koupelny

Kalkulátor cen energií

• Porovnání cen elektřiny
  • Porovnání cen zemního plynu
  • Analýza cen energií
  • Jak změnit dodavatele - poradna

Chci zasílat e-mailový zpravodaj TZB-info (více o zpravodaji)

jsem člověk
jsem robot
Facebook - icon Facebook Youtube - icon Youtube RSS - icon RSS

© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2026, všechna práva vyhrazena | Topinfo CMS | Podmínky užívání | Nastavení cookies | Reklama | Kontakty | Technická podpora

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Zapomněli jste heslo?

Nemáte účet?

Registrovat se

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Registrovat se Přihlásit se

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.