Vytápění vedlejší mistnosti

Rubriky:

Vytápění vedlejší mistnosti

i:
Ahoj všem, prosím o radu. Mám za obývací zdí malý pokoj, 1,20 metru široký, 3 metry dlouhý a 2,5 metru vysoký. Plánuji tam dát postel s matrací a na zeď nějaké skříňky u stropu.
Má to být jen taková zašívárna, případně pokoj pro hosty. Vstup je z chodby, která je nevytápěná. Místnost bude mít zateplený strop, podlahu, zdi i dveře. Chci tam dát přímotop, ale přemýšlel jsem, jestli by tam šel dostat teplý vzduch z obýváku, kde topím kamny.
Napadlo mě instalovat tam koupelnový ventilátor, který by u stropu vháněl teplý vzduch z obývacího pokoje do té místnosti. Nevím ale, jestli to není hloupost, jestli tam dokáže poslat tolik teplého vzduchu, aby se pokoj udržoval na rozumné teplotě, a když by tam někdo byl, dotopil by si přímotopem. Také nevím, jakou sílu ventilátoru zvolit.
Vím, že by šel od krbu udělat rozvod vzduchu, ale to bych musel měnit celá kamna. Ještě mě napadla jiná šílenost – udělat tam úzké a široké okno, které by mohlo být stále otevřené a jen pro soukromí zavřené. To už jsou ale složitější a dražší úpravy. Třeba bude někdo vědět, jestli ten ventilátor je blbost. Díky za rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.