Parozábrana strop mezi patryDobrý den,
rád bych si nechal poradit jak nejlépe postupovat se skladbou zateplení stropu mezi spodním patrem a podkrovím.
Momentálně se jedná o nevytápěnou půdu, ale do cca 5ti let plánujeme rekonstrukci střechy včetně podkroví. V tu chvíli se z toho stane vytápěný prostor.
Na téma skladby zateplení mezi nevytápěným a vytápěným prostorem jsem toho pročetl už dost, ale tady do toho vstupuje, že se to bude relativně brzy měnit.
Skladba stropu směrem ze spodního patra.
1) Palubky
2) 100mm skelná vata (podhled)
3) 200mm Rockwool (mezi trámy)
4) Prkenný záklop 30mm
5) Škvára (cca 40mm)
6) beton (cca 30-40mm)
Normálně bych mezi palubky a vatu dal parozábranu, ale v tomto případě mi to přijde do budoucna zase na škodu, protože bude dřevěná část stropu difuzně uzavřená a pokud se tam někudy dostane vlhkost tak dřevo bude degradovat.
Plán je při rekonstrukci střechy vybourat v podkroví beton, odebrat škváru a nahradit to difuzně otevřenou konstrukcí.
Jak by jste postupovali? Mám to teď na těch pár let risknout bez fólie? Nebo naopak risknout fólii do budoucna? Nebo použít "chytrou" parozábranu?
V jedné místnosti jsem to bohužel už riskl bez fólie, protože pospícháme na nastěhování, ale jinde to mohu ještě ovlivnit.