Novostavba zdroj vytápění

Rubriky:

Novostavba zdroj vytápění

Ahoj, jsem ve fázi projektu na bungalov cca 120m2 a rád bych požádal o radu ohledně zdroje vytápění. Stavět bych chtěl z 30cm keramiky + 20cm polystyren, okna trojska, dům bude na jižní Moravě. Asi půl dne jsem zjišťoval, jaká by asi mohla být tepelná ztráta a dobral jsem s k potřebě energie na topení za rok cca 10MW (snad je to reálný) a otázka je jaký hlavní zdroj vytápění vybrat, jestli má pří této spotřebě vůbec cenu uvažovat nad kotlem na dřevo? Přemýšlel jsem i nad krbem s teplovodním výměníkem umístěným mezi obývákem a technickou místností, ale asi by se obývák dost přehříval, jako poslední varianta je asi TČ (plyn nemám k dispozici). Procházel jsem i další vlákna, jestli to z nich nedám dohromady, tak se omlouvám pokud tu už stejné je. Budu rád za každé postřehy. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.