Krb - podlahovka - kondenzační plyn. kotel vs dispozice domuDobrý den všem, jak se máte? Chtěl bych Vás požádat o radu, prosím. Rekonstruuju starší domek viz příloha. Je s obytným podkrovím (2 pokoje + větší komora) nad hlavní částí. Kuchyň s koupelnou je jen taková přízemní nudle vedoucí do dvora. O co mi jde. Řešíme vytápění. Chtěli bychom v přízemí podlahové vytápění + krb, V patře pak klasické radiátory. Vše by bylo vytápěno plyn. kondenzačním kotlem, který by ale zároveň ohříval i vodu. Takže bych musel použít směšovací ventil do rozdělovače podlahovky. Bude to fungovat?? Aby topila podlahovka, je třeba nějaký kontinuální ohřev horního podlaží. Nevím, zdali by se to nějakým rozumným způsobem regulovalo. Ještě jsem uvažoval o možnosti sehnat 2okruhovej kotel a vodu ohřívat v boileru elektrikou. Dům je zatím nezateplen a je v řadové zástavbě (zleva i zprava soused). Zateplovačka je v plánu příští rok --> 15 cm vaty/půda 30cm. Plyn. kotel i s rozdělovačem bude umístěn v koupelně. U toho rozdělovače ale nevím, zdali to je dobrý nápad. Téměř celou plochu kuchyně by zabral rozvod do ostatních místností, tudíž bych nemohl regulovat vytápění této místnosti. Říkal jsem si, že by dobrá pozice byla v jídelně (cca střed domu viz příloha). Co vy na to? Děkuji za jakékoliv podněty a nápady. Zatím se mějte fajn.