Uchycení zastřešení terasy k zateplené fasádě

Rubriky:

Uchycení zastřešení terasy k zateplené fasádě

Dobrý den

Hledám způsob, jak uchytit zastřešení terasy k nosné zdi RD. Řeším plné zastřešení o rozměru 4 x 10 m (horní strana pravděpodobně trapézový plech a spodní podhled podbití dřevěnými palubkami). Předpokládám uchycení k věnci (řešeno bedněním velox), na kterém bude 200 mm fasádního polystyrénu.

Uchytit závitové tyče do věnce na chemickou kotvu a vymezovací podložky na tloušťku fasády je jednoduché, ale obávám se svislého průhybu závitových tyčí, vzhledem k velikosti zastřešení (tedy váha konstrukce a sněhové vrstvy).

Narazil jsem na řešení propasiv, ale cenově jen na tuto terasu vychází na více než 1000 euro, což mi připadá příliš.

Je ještě nějaké jiné řešení? Ukotvit zastřešení přímo k věnci a následně zateplit mi vytvoří tepelné mosty, ale nejsem si jistý, jak moc je to problém (spodní hrana věnce už je vnitřní podhled a stropní izolace)

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.