Levné pumpa na pro zalévání dešťovkouDobrý den,
mám IBC kontejner na sběr dešťové vody a potřeboval bych docílit co nejsnazšího využití této vody pro zalévání. Tlak toho cca metr vysokého vodního sloupce samozřejmě není dostatečný, takže hledám pumpu.
Cílem ale je, aby zalévání bylo co nejméně pracné. Tedy ideálně vzít hadici, zmáčknout pistoli a kropit. Pumpa by tedy měla být neustále zapojená a reagovat na odběr vody. Rozhodně bych nechtěl muset pokaždé pumpu zapínat/vypínat. Stejně tak jako by pumpa neměla mít problém s tím, že voda dojde a následně se postupně zase nashromáždí - ačkoli občas ji zaasistovat s naplněním vodou by zas takový problém nebyl.
Při hledání na mě neustále vyskakují domácí vodárny s tlakovou nádobou a cenovkami cca od 3 000 Kč výše, což mi ale přijde jako poměrně zbytečné pro toto použití. Zejména když jsem viděl v různých YT videích lidi s podobným systémem a malou pumpou bez nádoby.
Dokázal by někdo prosím poradit nějakou levnou pumpu pro tento účel? Na pumpu nebudou kladené velké nároky, takže se nemusí jednat o prémiový výrobek.
Díky,
Lukáš