Dotaz k možnosti rozšíření FVE a připojení nové instalaceObracím se na Vás s dotazem ohledně možnosti rozšíření fotovoltaické elektrárny.
V roce 2020 jsem si nechal instalovat FVE o výkonu 3,65 kWp se střídačem GW3648D-ES (1fázový). Projekt byl realizován v rámci programu Nová zelená úsporám.
Nyní zvažuji pořízení další FVE (cca do 6 kWp), kterou bych chtěl připojit na stávající domovní rozvod. Moje motivace je zejména nákup elektromobilu (Tesla Model 3), pro který potřebuji zvýšit vlastní výrobu elektřiny. Prostor pro panely je částečně omezený, ale řešení by mělo být možné.
Mám proto několik otázek:
Je možné k již existující elektrárně z dotace vybudovat a připojit další FVE?
Pokud ano, jaký je správný postup z hlediska připojení k síti (součet výkonů, smlouva s distributorem apod.)?
Vztahuje se na tuto novou instalaci možnost získat další podporu z programu NZÚ, i když již jednu FVE z dotace mám?
Je možné využít funkce odpojování od sítě u stávajícího střídače nebo je nutné instalovat nové technické řešení?
Budu Vám velmi vděčný za upřesnění, jaký postup je v mém případě správný, a zda má smysl uvažovat o dotační podpoře i u druhé elektrárny.
Děkuji Vám za odpověď a za Váš čas.