Větrání s rekuperací a klimatizací v bytě.Dobrý den, mám byt 3+kk, 72m2, 21 let starý. Bydlíme tam dva. Syn je celý den doma a já v práci (kromě víkendu). Teplo a teplou vodu beru z domu.
Potřeboval bych vyřešit větrání s rekuperací a klimatizací co nejjednodušším způsobem bez průchodů přes vnější zeď a bez vnějších klimatizačních jednotek.
Tak mě napadlo, že bych mohl využít nějakou rekuperační jednotku s tepelným čerpadlem. Vstup vzduchu bych udělal místo okénka v koupelně a výstup kdyby to šlo místo ventilátorů v koupelně a na záchodě (2x D120mm).
Výdechy rekuperace by byly v pokojích, průchod vzduchu pod dveřmi a vdechy na záchodě a v koupelně.
Digestoř v kuchyní bych asi nechal jak je, tzn. s výstupem do ventilační šachty k tomu určené.
Zajímalo by mě:
Co si o tomto mém nápadu myslíte?
Kterou rekuperační jednotku koupit (nejlépe pod strop nebo na zeď)?
Jaké potrubí použít aby bylo dostatečně tepelně a zvukově izolované a nemuselo se zakrývat? Koupelna se záchodem jsou mezi obývákem a ložnicí, tak bych chtěl udělat výdechy rovnou přes zeď, bez potrubí v pokojích. Jen do dětského pokoje bych musel cca 1,5m přes předsíň.
Jaké výdechy použít?
Co čidla CO2 a škrcení? Řešit? Jak?
Na co si ještě dát pozor?
Děkuji za reakce.
Jirka