Ošetření vlnovky Cembrit pro zvýšení životnostiDobrý den všem, prosím o radu, jak prodloužit životnost vlnovky Cembrit. Při opravě několika (5ks) komínů, bylo nutno snést původní eternit z r. 1942 a nahradit současnou krytinou. Takže jsem zvolil "ekologickou" vlnovku Cembrit ... když jsem se na inzerát zbavoval eternitu, volal mi mj. zoufalý pán, že shání po celé republice eternit s asbestem, že po 15 letech se mu ekologická vlnovka rozpadá ... myslel jsem, že se mě to týkat nebude, ale po 6 letech je ekologická vlnovka porostlá lišejníkem a na dotaz u firmy, která mi to pokládala, čím to ošetřit, mi bylo sděleno, že neví a jen tak mimochodem mi pán sdělil, že už mají případ, že ekologickou vlnovku sundávali po 8 letech ... ptám se tedy, jak preventivně ošetřit ten můj Cembrit, abych prodloužil životnost střechy za moji životnost .. je mi 60 a táta se dožil 88 :-) ... je mi jasné že wapem umýt, napenetrovat - čím? a co pak dál - polyuretan? silikon? akrylát?? jaký? od koho? ... že to bude stát prachy, je mi jasné .. díky za jakoukoli odpověď a krásné dny všem