TZB-info - Volba hydraulického a MaR…
Technická podpora od Kronoterm nabízí stovky ověřených hydraulických schémat v DWG včetně systémů MaR. Tím urychluje práci projektanta a snižuje pravděpodobnost chyb, které se v návrzích soustav s…
Zdravím,
řeším tepelné čerpadlo pro novostavbu dřevostavby a rád bych se zeptal na vaše zkušenosti a doporučení. Pro nás je to trochu španělská vesnice. Co jsem se bavil se známým, tak doporučoval NIBE, také je to pro mě jediná trochu známá značka s Viessmannem. TČ by mělo být namířeno k sousedovi (3,5m) od hranice pozemku. Bylo mi řečeno, ať nevybereme nějaké hlučné, že je ke kolaudaci potřeba nějaké potvrzení ohledně hlučnosti od hygieny, ale hlukově by snad měli být všechny v pořádku. Pokud byste doporučili i jiná TČ s jasnými důvody, tak by snad nemusel být problém se domluvit s firmou. Děkuji všem za Vaše rady, zkušenosti.
Základní údaje o objektu
Typ: Dřevostavba, přízemní RD
Plocha: 200 m²
Potřeba energie na vytápění: 10,3 kWh/m²/rok (z PENB)
Vytápění: Pouze podlahové vytápění
Ohřev TUV: Ano, s TČ
Nabídky tepelných čerpadel:
1. NIBE Split AMS 10-8 + Lucie 200
2. NIBE S2125-8 + VVM S320
3. Novelan LAD 7 + Věž hydraulická s bojlerem 185l
4. Magis Hercules Pro Mini 9 EH
5. Vitocal 222-S
6. IVT Air X 90
72 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení